Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoonster ingestort huis niet terug naar oude straat

Geplaatst opmaandag 19 februari 2018 - 14:49

De vrouw van wie het huis aan de Bergstraat in Venlo vorige maand instortte, keert daar niet meer terug.

Haar buurman Fransz Rombouts blijft wel in de straat wonen.

Nieuwe woning
Woningcorporatie Woonwenz bood beide bewoners een nieuwe woning in de Bergstraat aan tegen dezelfde woonlasten. Rombouts verkoopt zijn huidige woning aan de woningcorporatie en trekt later in één van de nieuwe woningen. De vrouw wiens huis instortte, gaat ergens anders in de stad wonen.

Lees ook: Omwonenden ingestort huis Venlo weer terug

Met de hand
Maandag is een begin gemaakt met het opruimen van het puin van het ingestorte huis.
Een kraan haalt de grote losliggende delen weg. Met de hand worden vervolgens de persoonlijke bezittingen van de bewoonster eruit gehaald.

Lees ook: Puin ingestort huis Venlo met de hand opgeruimd

Bouwwerkzaamheden
Het puinruimen duurt naar verwachting twee dagen. Als het puin helemaal opgeruimd is, begint een adviesbureau met een onderzoek naar de oorzaak van de instorting. De bouwwerkzaamheden naast het huis waren waarschijnlijk de oorzaak. Over ongeveer drie weken wordt het rapport met de conclusies gepresenteerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen