Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoonster ingestort huis niet terug naar oude straat

Geplaatst opmaandag 19 februari 2018 - 14:49

De vrouw van wie het huis aan de Bergstraat in Venlo vorige maand instortte, keert daar niet meer terug.

Haar buurman Fransz Rombouts blijft wel in de straat wonen.

Nieuwe woning
Woningcorporatie Woonwenz bood beide bewoners een nieuwe woning in de Bergstraat aan tegen dezelfde woonlasten. Rombouts verkoopt zijn huidige woning aan de woningcorporatie en trekt later in één van de nieuwe woningen. De vrouw wiens huis instortte, gaat ergens anders in de stad wonen.

Lees ook: Omwonenden ingestort huis Venlo weer terug

Met de hand
Maandag is een begin gemaakt met het opruimen van het puin van het ingestorte huis.
Een kraan haalt de grote losliggende delen weg. Met de hand worden vervolgens de persoonlijke bezittingen van de bewoonster eruit gehaald.

Lees ook: Puin ingestort huis Venlo met de hand opgeruimd

Bouwwerkzaamheden
Het puinruimen duurt naar verwachting twee dagen. Als het puin helemaal opgeruimd is, begint een adviesbureau met een onderzoek naar de oorzaak van de instorting. De bouwwerkzaamheden naast het huis waren waarschijnlijk de oorzaak. Over ongeveer drie weken wordt het rapport met de conclusies gepresenteerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV