Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners zorgcentrum Herkenbosch nu ook thuis

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 16:02

De laatste inwoners van Herkenbosch zijn weer thuis: de bewoners van zorgcentrum Bosscherhof.

Eigenlijk mochten ze donderdag al terug naar het complex, maar omdat een deel van de bewoners dan in de avond of nacht zou moeten terugkeren, is besloten dat uit te stellen tot vrijdag.

Allereerste geëvacueerden
De bewoners waren de eersten van het dorp die afgelopen dinsdag werden geëvacueerd. Dit omdat de brand op de Meinweg voor een gevaarlijke concentratie koolmonoxide zorgde in Herkenbosch. Omdat alles op stel en sprong moest, werden de ouderen in alle hectiek in grote bussen vervoerd. Bij de terugkeer vandaag gebeurt dat in kleinere taxibussen.

Video: L1

Gefaseerde thuiskomst
"Eén voor één komen de de hele dag mensen terug en dat gebeurt in alle rust", zegt directeur Theo Mennen van Bosscherhof. Ze vertrokken als eerste en mochten ook weer als eerste terug naar huis gaan, maar de directie besloot dat niet te doen. "Het vertrek afgelopen dinsdag gebeurde s' nachts en dat was niet fijn voor onze bewoners. Daarom hebben we besloten dat uit te stellen tot vanmorgen."

Hulp uit alle hoeken
De 89 bewoners verbleven de afgelopen dagen op zes verschillende locaties. Daarbij zijn alle coronamaatregels in acht genomen zegt Mennen. Ook bij het vertrek en de thuiskomst. Volgens de directeur hebben ze het allemaal rustig ondergaan. Hij zegt geen problemen te hebben gehad met het vinden van hulp. "Of dat nu bij de opvanglocatie was, of bij de terugkeer, we hoefden maar te roepen dat we personeel nodig hadden, en uit alle hoeken en gaten werd hulp aangeboden", zegt hij.

Lees ook: Geëvacueerde ouderen in Land van Horne weer naar huis

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen