Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners zorgcentra naar buiten tegen het advies van RIVM in

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:49

Bewoners van zorginstelling Sevagram kunnen vanaf dinsdag hun familie buiten de zorgcentra bezoeken. Hiermee is de zorginstantie een van de eerste instelling in Limburg die dit toestaat.

Met dit besluit gaat het bestuur tegen het advies van het RIVM in.

Drie maanden geleden
Sevagram-bestuurder Trudie Severens staat bezoek aan familie toe omdat ze ziet dat bewoners van de verpleeghuizen lijden onder het bezoekverbod. Annie Pieters die in verpleeghuis Valkenheim in Valkenburg woont, heeft dinsdag haar dochter in Voerendaal bezocht. Drie maanden geleden bezocht ze haar oude woonplaats voor het laatst.

Emotioneel
Het was een emotioneel weerzien voor de moeder en dochter. Moeder Annie genoot van met name de tuin van haar dochter, Ine Keulers. Het bezoek deed de de dementerende moeder zichtbaar goed.

De bezoekjes zijn toegestaan onder strikte voorwaarden. De familieleden moeten een mondkapje dragen, moeten afstand houden en wie klachten heeft mag geen bezoek ontvangen uit de instellingen van Sevagram.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen