Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners zorgcentra naar buiten tegen het advies van RIVM in

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 16:49

Bewoners van zorginstelling Sevagram kunnen vanaf dinsdag hun familie buiten de zorgcentra bezoeken. Hiermee is de zorginstantie een van de eerste instelling in Limburg die dit toestaat.

Met dit besluit gaat het bestuur tegen het advies van het RIVM in.

Drie maanden geleden
Sevagram-bestuurder Trudie Severens staat bezoek aan familie toe omdat ze ziet dat bewoners van de verpleeghuizen lijden onder het bezoekverbod. Annie Pieters die in verpleeghuis Valkenheim in Valkenburg woont, heeft dinsdag haar dochter in Voerendaal bezocht. Drie maanden geleden bezocht ze haar oude woonplaats voor het laatst.

Emotioneel
Het was een emotioneel weerzien voor de moeder en dochter. Moeder Annie genoot van met name de tuin van haar dochter, Ine Keulers. Het bezoek deed de de dementerende moeder zichtbaar goed.

De bezoekjes zijn toegestaan onder strikte voorwaarden. De familieleden moeten een mondkapje dragen, moeten afstand houden en wie klachten heeft mag geen bezoek ontvangen uit de instellingen van Sevagram.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen