Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners vrezen slechte luchtkwaliteit door komst van Action

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 18:07

Bewoners van de Tongerseweg in Maastricht vrezen dat de luchtkwaliteit verslechtert als gevolg van de herontwikkeling van het monumentale Carrécomplex.

Ook de stichting Klaor Loch voorziet een toename van fijnstof als de plannen worden uitgevoerd.

143 sudentenkamers
De Belgische projectontwikkelaar LIFE gaat in het pand, waar vroeger een sigarenfabriek was gevestigd, 143 studentkamers maken. Ook de commerciële ruimtes krijgen een facelift. Zo komt er een vestiging van Action.

Angst voor drukte
Met name de komst van die prijsvechter wordt door omwonenden met lede ogen aangezien. "Dat is een buurtoverstijgende winkel, die veel extra bezoekers en dus extra verkeer zal aantrekken", zegt Willie Schipper die pal tegenover Carré woont.

Slechtere luchtkwaliteit
Ze heeft net als haar buren bezwaar aangetekend tegen de plannen. Schipper wijst erop dat het Carrégebouw op een steenworp afstand ligt van het Tongerseplein, ‘een van de drukste verkeerspunten in de stad’. "De luchtkwaliteit is hier al slecht en zal door de komst van de Action nog verder onder druk komen te staan."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Straatverbod ‘smerige’ vrachtwagens werpt vruchten af
Veel extra meetpunten luchtkwaliteit in Maastricht
Peperdure studentenstudio's in vernieuwd Carrécomplex
Luchtkwaliteit in school weer in orde, leerlingen terug
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen