Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bewoners van Weert bouwen aan gemeenschapscentrum

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 14:33

In Weert gaan bewoners samen bouwen aan een gemeenschapscentrum. Het gebouw zal vooral als basisschool functioneren.

De bewoners van de wijken Laar en Laarveld in Weert hebben zelf het initiatief genomen. De provincie steunt het plan met een bijdrage van 225.000 euro.

Initiatief van bewoners
Gedeputeerde Ger Koopmans is blij met het initiatief van de wijkbewoners: "Al jaren werd onder aanvoering van de dorpsraad gelobbyd voor een brede maatschappelijke voorziening. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat de gemeente Weert aan deze bewonerswens tegemoet komt, met de verbouw van het beeldbepalend en karakteristiek schoolgebouw aan de Aldenheerd."

Niet alleen onderwijs
Het gemeenschapscentrum heeft plaats voor 85 basisschoolleerlingen en het biedt opvang aan 14 kinderen. Verder is er plek voor vergaderingen, sport- en toneelactiviteiten. Het gebouw zal in 2016 klaar zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie: 5 miljoen voor muzieklessen
Onderzoek naar vestiging hippische school in Weert
Provincie ‘redt’ mfa Maasbree
Sloop werkzaamheden Bouw
Sloop van oude gemeentehuis in Maasbree in volle gang
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen