Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners van Weert bouwen aan gemeenschapscentrum

Geplaatst opwoensdag 24 december 2014 - 14:33

In Weert gaan bewoners samen bouwen aan een gemeenschapscentrum. Het gebouw zal vooral als basisschool functioneren.

De bewoners van de wijken Laar en Laarveld in Weert hebben zelf het initiatief genomen. De provincie steunt het plan met een bijdrage van 225.000 euro.

Initiatief van bewoners
Gedeputeerde Ger Koopmans is blij met het initiatief van de wijkbewoners: "Al jaren werd onder aanvoering van de dorpsraad gelobbyd voor een brede maatschappelijke voorziening. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat de gemeente Weert aan deze bewonerswens tegemoet komt, met de verbouw van het beeldbepalend en karakteristiek schoolgebouw aan de Aldenheerd."

Niet alleen onderwijs
Het gemeenschapscentrum heeft plaats voor 85 basisschoolleerlingen en het biedt opvang aan 14 kinderen. Verder is er plek voor vergaderingen, sport- en toneelactiviteiten. Het gebouw zal in 2016 klaar zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie: 5 miljoen voor muzieklessen
Onderzoek naar vestiging hippische school in Weert
Provincie ‘redt’ mfa Maasbree
Sloop werkzaamheden Bouw
Sloop van oude gemeentehuis in Maasbree in volle gang
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen