Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners van balkon gered na brand door airfryer op fornuis

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 15:38

De brandweer heeft in Maastricht bewoners van een appartementencomplex gered van hun balkon, omdat zij zich genoodzaakt zagen daar naar toe te vluchten vanwege een keukenbrand.

De brand aan de Severenstraat brak rond 14:00 uur uit.

Airfryer op brandend pit
De oorzaak van de brand is volgens de brandweer waarschijnlijk een airfryer, een heteluchtfriteuse, die vlam vatte doordat deze op een brandend pit van het fornuis stond. Het is niet bekend of de bewoners de airfryer bewust op een brandend pit hebben gezet. Een airfryer werkt niet op vuur en dient met een knop aangezet te worden.

Rookontwikkeling
De brand veroorzaakte flinke rook in de keuken. De brandweer kon het vuur blussen en ventileerde de woning. Andere woningen van het complex die uit voorzorg werden geƫvacueerd, kunnen weer worden gebruikt. De bewoners die van het balkon werden gered bleven ongedeerd, ze kunnen voorlopig niet terug naar hun appartement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen