Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners van balkon gered na brand door airfryer op fornuis

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 15:38

De brandweer heeft in Maastricht bewoners van een appartementencomplex gered van hun balkon, omdat zij zich genoodzaakt zagen daar naar toe te vluchten vanwege een keukenbrand.

De brand aan de Severenstraat brak rond 14:00 uur uit.

Airfryer op brandend pit
De oorzaak van de brand is volgens de brandweer waarschijnlijk een airfryer, een heteluchtfriteuse, die vlam vatte doordat deze op een brandend pit van het fornuis stond. Het is niet bekend of de bewoners de airfryer bewust op een brandend pit hebben gezet. Een airfryer werkt niet op vuur en dient met een knop aangezet te worden.

Rookontwikkeling
De brand veroorzaakte flinke rook in de keuken. De brandweer kon het vuur blussen en ventileerde de woning. Andere woningen van het complex die uit voorzorg werden geëvacueerd, kunnen weer worden gebruikt. De bewoners die van het balkon werden gered bleven ongedeerd, ze kunnen voorlopig niet terug naar hun appartement.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen