Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners van balkon gered na brand door airfryer op fornuis

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 15:38

De brandweer heeft in Maastricht bewoners van een appartementencomplex gered van hun balkon, omdat zij zich genoodzaakt zagen daar naar toe te vluchten vanwege een keukenbrand.

De brand aan de Severenstraat brak rond 14:00 uur uit.

Airfryer op brandend pit
De oorzaak van de brand is volgens de brandweer waarschijnlijk een airfryer, een heteluchtfriteuse, die vlam vatte doordat deze op een brandend pit van het fornuis stond. Het is niet bekend of de bewoners de airfryer bewust op een brandend pit hebben gezet. Een airfryer werkt niet op vuur en dient met een knop aangezet te worden.

Rookontwikkeling
De brand veroorzaakte flinke rook in de keuken. De brandweer kon het vuur blussen en ventileerde de woning. Andere woningen van het complex die uit voorzorg werden geƫvacueerd, kunnen weer worden gebruikt. De bewoners die van het balkon werden gered bleven ongedeerd, ze kunnen voorlopig niet terug naar hun appartement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen