Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners van balkon gered na brand door airfryer op fornuis

Geplaatst opzondag 14 juli 2019 - 15:38

De brandweer heeft in Maastricht bewoners van een appartementencomplex gered van hun balkon, omdat zij zich genoodzaakt zagen daar naar toe te vluchten vanwege een keukenbrand.

De brand aan de Severenstraat brak rond 14:00 uur uit.

Airfryer op brandend pit
De oorzaak van de brand is volgens de brandweer waarschijnlijk een airfryer, een heteluchtfriteuse, die vlam vatte doordat deze op een brandend pit van het fornuis stond. Het is niet bekend of de bewoners de airfryer bewust op een brandend pit hebben gezet. Een airfryer werkt niet op vuur en dient met een knop aangezet te worden.

Rookontwikkeling
De brand veroorzaakte flinke rook in de keuken. De brandweer kon het vuur blussen en ventileerde de woning. Andere woningen van het complex die uit voorzorg werden geëvacueerd, kunnen weer worden gebruikt. De bewoners die van het balkon werden gered bleven ongedeerd, ze kunnen voorlopig niet terug naar hun appartement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen