Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners in ’t Ven bespied door drone

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 14:21

De politie is op zoek naar een persoon die met een drone rondvliegt boven huizen en tuinen in ’t Ven.

De eerste klachten kwamen twee weken geleden binnen. In totaal meldden vier buurtbewoners uit het Venlose kerkdorp zich bij de wijkagent vanwege overlast van het onbemande vliegtuigje. Maandag kwam de laatste klacht binnen.

Bestuurder
De meldingen zijn afkomstig van bewoners aan de Straelseweg, de Schoolweg, de Noordervaartlaan en de Nieuw Goltenweg. Op de Facebookpagina van de wijkagent meldt iemand de drone ook boven de Klagenfurtlaan te hebben gezien. De politie gaat ervan uit dat de bestuurder van het luchtvaartuig iemand uit de buurt is.

Bespied
De klachten die binnenkomen bij de politie zijn verschillend. Sommige buurtbewoners zien iets vliegen en vragen zich af wat het is. Pas later dringt door dat het om een drone gaat. In andere gevallen blijft het apparaat langere tijd rondvliegen boven de tuin. Bewoners voelen zich daardoor bespied.

Voorwaarden
Vliegen en filmen met een drone is in Nederland vooralsnog niet verboden. De bestuurder moet zich daarbij wel aan enkele voorwaarden houden. Zo mag je het ding niet boven de bebouwde kom laten vliegen of gebruiken om te ‘bespioneren’, iets wat de persoon in ’t Ven wel doet.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo sluit drugspand annex illegale gokhal
Poolse kaskrakers gepakt in lege kas Venlo
Mysterieuze drone valt mensen aan in Venlo
Drone in Venlo blijft een mysterie
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen