Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners in ’t Ven bespied door drone

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 14:21

De politie is op zoek naar een persoon die met een drone rondvliegt boven huizen en tuinen in ’t Ven.

De eerste klachten kwamen twee weken geleden binnen. In totaal meldden vier buurtbewoners uit het Venlose kerkdorp zich bij de wijkagent vanwege overlast van het onbemande vliegtuigje. Maandag kwam de laatste klacht binnen.

Bestuurder
De meldingen zijn afkomstig van bewoners aan de Straelseweg, de Schoolweg, de Noordervaartlaan en de Nieuw Goltenweg. Op de Facebookpagina van de wijkagent meldt iemand de drone ook boven de Klagenfurtlaan te hebben gezien. De politie gaat ervan uit dat de bestuurder van het luchtvaartuig iemand uit de buurt is.

Bespied
De klachten die binnenkomen bij de politie zijn verschillend. Sommige buurtbewoners zien iets vliegen en vragen zich af wat het is. Pas later dringt door dat het om een drone gaat. In andere gevallen blijft het apparaat langere tijd rondvliegen boven de tuin. Bewoners voelen zich daardoor bespied.

Voorwaarden
Vliegen en filmen met een drone is in Nederland vooralsnog niet verboden. De bestuurder moet zich daarbij wel aan enkele voorwaarden houden. Zo mag je het ding niet boven de bebouwde kom laten vliegen of gebruiken om te ‘bespioneren’, iets wat de persoon in ’t Ven wel doet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Poolse kaskrakers gepakt in lege kas Venlo
Venlo sluit drugspand annex illegale gokhal
Mysterieuze drone valt mensen aan in Venlo
Drone in Venlo blijft een mysterie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen