Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners in ’t Ven bespied door drone

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2015 - 14:21

De politie is op zoek naar een persoon die met een drone rondvliegt boven huizen en tuinen in ’t Ven.

De eerste klachten kwamen twee weken geleden binnen. In totaal meldden vier buurtbewoners uit het Venlose kerkdorp zich bij de wijkagent vanwege overlast van het onbemande vliegtuigje. Maandag kwam de laatste klacht binnen.

Bestuurder
De meldingen zijn afkomstig van bewoners aan de Straelseweg, de Schoolweg, de Noordervaartlaan en de Nieuw Goltenweg. Op de Facebookpagina van de wijkagent meldt iemand de drone ook boven de Klagenfurtlaan te hebben gezien. De politie gaat ervan uit dat de bestuurder van het luchtvaartuig iemand uit de buurt is.

Bespied
De klachten die binnenkomen bij de politie zijn verschillend. Sommige buurtbewoners zien iets vliegen en vragen zich af wat het is. Pas later dringt door dat het om een drone gaat. In andere gevallen blijft het apparaat langere tijd rondvliegen boven de tuin. Bewoners voelen zich daardoor bespied.

Voorwaarden
Vliegen en filmen met een drone is in Nederland vooralsnog niet verboden. De bestuurder moet zich daarbij wel aan enkele voorwaarden houden. Zo mag je het ding niet boven de bebouwde kom laten vliegen of gebruiken om te ‘bespioneren’, iets wat de persoon in ’t Ven wel doet.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Poolse kaskrakers gepakt in lege kas Venlo
Venlo sluit drugspand annex illegale gokhal
Mysterieuze drone valt mensen aan in Venlo
Drone in Venlo blijft een mysterie
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen