Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners springen opzij voor rijbewijsloze scooterrijder

Geplaatst opzondag 13 juni 2021 - 9:32

Een dollemansrit in Sittard was zaterdagavond het gevolg toen een scooterbestuurder zonder rijbewijs een stopteken van de politie negeerde. Agenten wilden hem en een medescooterrijder aan de kant zetten omdat ze toeterend door de straten reden.

"Wij zagen dat ouders én kinderen opzij moesten springen voor deze waaghals", zegt de politie op Instagram.

Dollemansrit
Agenten wilden de twee scooterbestuurders aanspreken op het onnodig toeteren. De een zette zijn tweewieler langs de weg na het stopteken maar de ander scheurde ervandoor. Volgens de politie lapte hij daarbij alle verkeersregels aan zijn laars. Na een dollemansrit werd de scooter klemgereden en de bestuurder aangehouden. Het bleek te gaan om een 16-jarige zonder rijbewijs.

Inbeslagname
In de buddy van de scooter trof de politie een extra kentekenplaat aan met daarop de tekst 'pak me dan'. De scooter is in beslag genomen.

Rijbewijsloze scooterrijder (16) vlucht voor politie in Sittard
Foto: Instagram Politie Westelijke Mijnstreek
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen