Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners overloopgebied Roer persoonlijk gewaarschuwd

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 1:27

Om bewoners van het overloopgebied van de Roer uit hun woningen te halen, gaat de gemeente Roerdalen deur aan deur om mensen die daar wonen te waarschuwen.

Ze krijgen te horen in ieder geval een tas met belangrijke spullen klaar te zetten en zo nodig te vertrekken.

Anderhalve meter
De gemeente verwacht dat het water tot 9:00 uur vrijdagochtend tot anderhalve meter boven het maaiveld kan komen te staan. Het risico is dus behoorlijk groot dat ook huizen daarbij onder water komen te staan. "De waterstand is niet te vergelijken met eerdere hoog wateroverlast in Roerdalen", waarschuwt de gemeente.

De bewoners van de overloopgebieden in Vlodrop, Herkenbosch, St. Odiliënberg en Melick zijn eerder al per brief gewaarschuwd over het stijgende Roerwater.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen