Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bewoners moeten zelf afval opruimen in Venlo

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 6:40

Nog dit jaar moeten in alle Venlose wijken burgers zelf het zwerfafval opruimen, zo is de ambitie van de gemeente.

Venlo maakt daar al vanaf 2012 werk van, maar van de 21 wijken gebeurt dat al in slechts acht. Dat blijkt uit een gemeentelijke evaluatie.

Coördinatiegroep
Venlo heeft op basis van de cijfers van de postcode de gemeente onderverdeeld in 21 gebieden. Het is de bedoeling dat ieder gebied een zogenaamde coördinatiegroep zwerfafval krijgt, oftewel een groep mensen die het gebied als het ware adopteert en er bewoners en verenigingen stimuleert mee te helpen met het opruimen van zwerfafval.

Initiatieven
In acht van de 21 gebieden is dus zo'n coördinatiegroep actief. Daarbij zijn er in zes andere wijken concrete initiatieven voor groepen die er zwerfafval gaan opruimen, de verwachting is dat die nog dit jaar aan de slag gaan. Dat houdt in dat in zeven wijken (Venlo-Noord, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Vossener, Boekend, Trade Port en Tegelen Noordkern) nog geen concrete plannen zijn voor het gecoördineerd ophalen van zwerfafval.

Zwerfafval
Venlo stelt sinds 2013 jaarlijks 120.000 euro beschikbaar voor de aanpak van zwerfafval in wijken. Venlo gebruikt 20.000 euro voor de aanschaf van materialen en het beschikbaar stellen van gratis lessen over zwerfafval.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vandalen leggen metershoog kunstwerk in de as
Meer Limburgse partijen versterken statiegeldalliantie
Zesjarige Danii maakt de boel schoon
Afval Plastic Milieu
Horst: Minder afvalbakken en niet meer zwerfafval
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen