Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bewoners moeten zelf afval opruimen in Venlo

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 6:40

Nog dit jaar moeten in alle Venlose wijken burgers zelf het zwerfafval opruimen, zo is de ambitie van de gemeente.

Venlo maakt daar al vanaf 2012 werk van, maar van de 21 wijken gebeurt dat al in slechts acht. Dat blijkt uit een gemeentelijke evaluatie.

Coördinatiegroep
Venlo heeft op basis van de cijfers van de postcode de gemeente onderverdeeld in 21 gebieden. Het is de bedoeling dat ieder gebied een zogenaamde coördinatiegroep zwerfafval krijgt, oftewel een groep mensen die het gebied als het ware adopteert en er bewoners en verenigingen stimuleert mee te helpen met het opruimen van zwerfafval.

Initiatieven
In acht van de 21 gebieden is dus zo'n coördinatiegroep actief. Daarbij zijn er in zes andere wijken concrete initiatieven voor groepen die er zwerfafval gaan opruimen, de verwachting is dat die nog dit jaar aan de slag gaan. Dat houdt in dat in zeven wijken (Venlo-Noord, Blerick-Midden, Blerick-Noord, Vossener, Boekend, Trade Port en Tegelen Noordkern) nog geen concrete plannen zijn voor het gecoördineerd ophalen van zwerfafval.

Zwerfafval
Venlo stelt sinds 2013 jaarlijks 120.000 euro beschikbaar voor de aanpak van zwerfafval in wijken. Venlo gebruikt 20.000 euro voor de aanschaf van materialen en het beschikbaar stellen van gratis lessen over zwerfafval.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vandalen leggen metershoog kunstwerk in de as
Meer Limburgse partijen versterken statiegeldalliantie
Zesjarige Danii maakt de boel schoon
Afval Plastic Milieu
Horst: Minder afvalbakken en niet meer zwerfafval
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen