Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Merselo tegen vluchten vliegbasis De Peel

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 17:31

Het rustige Merselo, een kerndorp van de gemeente Venray, dreigt zijn rust kwijt te raken als Defensie start met vluchten vanaf vliegbasis De Peel.

Dat is de angst van de bewoners van het dorp.

F35's
Eerder dit jaar heeft defensie laten weten dat er meer geld is om te oefenen en te trainen Daardoor nemen ook de vliegactiviteiten toe. Bewoners uit Merselo vrezen dat de straaljagers en de F35 boven hun hoofd vliegen om de landing in te zetten en ook de oefeningen kunnen boven het dorp plaats vinden.

Niet op de hoogte
Boudewijn Sterk woont in Merselo en heeft twee bed en
breakfasts. Hij vreest dat zijn gasten wegblijven als defensie dit plan doorzet. Toen ik mijn huis kocht, wist ik niet dat hier een vliegbasis in ruste lag en met mij veel nieuwe bewoners niet.

Jaren negentig
De laatste vlucht heeft in de jaren negentig plaats gevonden en alleen inwoners die al vanaf kinds af aan wonen kennen de herrie van toen.

Facebookpagina
De bed en breakfast-houder is daarom de Facebookpagina StopuitbreidingvliegbasisdePeel gestart en heeft met zo'n zeshonderd omwonenden een zienswijze ingediend. Dit doen zij om volgend jaar bezwaar te kunnen maken tegen deze vluchten. Sterk heeft ook al een advocaat in de arm genomen.

Rechter
Als Defensie de zienswijze naast zich neerlegt, gaan wij naar de rechter, aldus Sterk. Een woordvoerder van vliegbasis De Peel wil niet reageren op de actie van de omwonende en verwijst naar Defensie in Den Haag, die nog niet hebben gereageerd.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen