Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Merselo tegen vluchten vliegbasis De Peel

Geplaatst opmaandag 26 augustus 2019 - 17:31

Het rustige Merselo, een kerndorp van de gemeente Venray, dreigt zijn rust kwijt te raken als Defensie start met vluchten vanaf vliegbasis De Peel.

Dat is de angst van de bewoners van het dorp.

F35's
Eerder dit jaar heeft defensie laten weten dat er meer geld is om te oefenen en te trainen Daardoor nemen ook de vliegactiviteiten toe. Bewoners uit Merselo vrezen dat de straaljagers en de F35 boven hun hoofd vliegen om de landing in te zetten en ook de oefeningen kunnen boven het dorp plaats vinden.

Niet op de hoogte
Boudewijn Sterk woont in Merselo en heeft twee bed en
breakfasts. Hij vreest dat zijn gasten wegblijven als defensie dit plan doorzet. Toen ik mijn huis kocht, wist ik niet dat hier een vliegbasis in ruste lag en met mij veel nieuwe bewoners niet.

Jaren negentig
De laatste vlucht heeft in de jaren negentig plaats gevonden en alleen inwoners die al vanaf kinds af aan wonen kennen de herrie van toen.

Facebookpagina
De bed en breakfast-houder is daarom de Facebookpagina StopuitbreidingvliegbasisdePeel gestart en heeft met zo'n zeshonderd omwonenden een zienswijze ingediend. Dit doen zij om volgend jaar bezwaar te kunnen maken tegen deze vluchten. Sterk heeft ook al een advocaat in de arm genomen.

Rechter
Als Defensie de zienswijze naast zich neerlegt, gaan wij naar de rechter, aldus Sterk. Een woordvoerder van vliegbasis De Peel wil niet reageren op de actie van de omwonende en verwijst naar Defensie in Den Haag, die nog niet hebben gereageerd.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen