Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Meijel ongerust om bouwplan

Geplaatst opvrijdag 19 september 2014 - 20:36

Tientallen bewoners van de nieuwe wijk Startebos in Meijel hebben handtekeningen naar de gemeente Peel en Maas gestuurd.

Ze zijn ongerust over de komst van vier woningen die in acht woonstudio’s worden opgesplitst voor mensen die urgent een woning nodig hebben. Met een informatieavond hoopt de gemeente de zorgen van de bewoners weg te nemen. Projectontwikkelaar Meulen en woningstichting Antares zullen aanwezig zijn om toelichting te geven.

Bang
De bewoners van Startebos vrezen dat ook bijvoorbeeld ex-gedetineerden in aanmerking komen voor de tot studio’s omgebouwde woningen. "Woonurgenten is nogal een ruim begrip", zegt een bewoonster die niet met haar naam in de krant wil. "Dit is een jonge wijk met veel kleine kinderen die hier volop buiten kunnen spelen omdat er een speeltuin en een crossbaan in de buurt zijn. Ik moet er niet aan denken dat de kinderen straks niet meer op straat kunnen spelen."

Ingelicht
De gemeente heeft volgens een voorlichter begin juni de dorpsraad en enkele direct omwonenden bijgepraat. "De reacties waren toen positief."

De bijeenkomst vindt plaats op 29 september in gemeenschapshuis D’n Binger en begint om 19.30 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Woonstudio’s in wijk Startebos Meijel gaan door
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Meijel wil toeristen terug
bouw Bouwvakkers
Plan: 110 woonstudio's in bankgebouw Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen