Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Meijel ongerust om bouwplan

Geplaatst opvrijdag 19 september 2014 - 20:36

Tientallen bewoners van de nieuwe wijk Startebos in Meijel hebben handtekeningen naar de gemeente Peel en Maas gestuurd.

Ze zijn ongerust over de komst van vier woningen die in acht woonstudio’s worden opgesplitst voor mensen die urgent een woning nodig hebben. Met een informatieavond hoopt de gemeente de zorgen van de bewoners weg te nemen. Projectontwikkelaar Meulen en woningstichting Antares zullen aanwezig zijn om toelichting te geven.

Bang
De bewoners van Startebos vrezen dat ook bijvoorbeeld ex-gedetineerden in aanmerking komen voor de tot studio’s omgebouwde woningen. "Woonurgenten is nogal een ruim begrip", zegt een bewoonster die niet met haar naam in de krant wil. "Dit is een jonge wijk met veel kleine kinderen die hier volop buiten kunnen spelen omdat er een speeltuin en een crossbaan in de buurt zijn. Ik moet er niet aan denken dat de kinderen straks niet meer op straat kunnen spelen."

Ingelicht
De gemeente heeft volgens een voorlichter begin juni de dorpsraad en enkele direct omwonenden bijgepraat. "De reacties waren toen positief."

De bijeenkomst vindt plaats op 29 september in gemeenschapshuis D’n Binger en begint om 19.30 uur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woonstudio’s in wijk Startebos Meijel gaan door
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Meijel wil toeristen terug
bouw Bouwvakkers
Plan: 110 woonstudio's in bankgebouw Venlo
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen