Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Meerlo zijn overlast provinciale weg zat

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 22:16

Bewoners van de Hoofdstraat in Meerlo voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. Zaterdagochtend was het voor de derde keer dat een auto daar een woning ramde.

De bewoonster is nog steeds emotioneel over de gebeurtenis. "Mijn man dacht aan een aardbeving. We zaten rechtop in bed. Toen we beneden gingen kijken schrokken we ons wezenloos."

Lees ook: Auto botst tegen huis Meerlo: veel schade

Hard rijden
De N554, binnen de bebouwde kom van Meerlo heet de weg Hoofdstraat, is volgens buurtbewoners een weg waar veel en hard wordt gereden. Naast het harde rijden is ook het zware vrachtverkeer flink toegenomen.

Video: L1

'Ik word er gestoord van'
Bewoner Jan Koppers is het dan ook helemaal zat. Hij hangt wekelijks zijn schilderijtjes en foto's recht en ergert zich groen en geel aan het toenemende verkeer. "Ik kan het niet loslaten. Ik word er gestoord van!" zegt Koppers. Hij wil verhuizen, maar door de krapte in de huizenmarkt kan hij niet een andere woning in het dorp vinden.

Onderhoudskosten
De gemeente Horst aan de Maas kent het probleem, maar kan er niets tegen doen. Al jaren is er gedoe over geld. De N554 is een doorgaande provinciale weg. De provincie wil de weg verkopen aan Horst aan de Maas, maar de gemeente vraagt daarbij ook een vergoeding voor de onderhoudskosten. Het totaalplaatje van ruim vier miljoen euro moet de gemeente nu zelf ophoesten en ziet daar geen budget voor.

De bewoonster van het getroffen pand gaat een brief sturen naar de gemeente en de provincie om de onvrede te uitten. Bewoners zijn bang dat er eerst slachtoffers moeten vallen voordat er een oplossing komt.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen