Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners luiden noodklok na botsing: 'Lijkt een racebaan'

Geplaatst opmaandag 2 september 2019 - 15:33

Bewoners van de Koninginnelaan in Roermond luiden de noodklok nadat er zondagavond een frontale botsing plaatsvond op de weg.

"De gemeente moet wat doen voordat er straks een dode valt. Dan is het te laat", zegt bewoonster Manuela Merten.

Harde knal
Zondagavond vielen er bij een frontale botsing tussen een busje en een personenwagen 5 gewonden. Dat gebeurde vlak voor haar woning. De voertuigen raakten na de klap nog drie geparkeerde auto’s, waarvan die van Manuela. Zij werd opgeschrikt door de knal. "Ik hoorde een man heel hard van pijn kreunen in de auto. Dat was wel heel heftig."

Lees ook: Meerdere gewonden bij frontale botsing in Roermond

Idioten
Volgens haar wordt er veel te hard gereden op de weg, die daarnaast ook erg druk is. Er moet iets gebeuren zodat er niet meer zo gejaagd wordt. Vooral op de ventweg. "Hier rijden ze echt als idioten. Het lijkt wel een racebaan", zegt Merten.

Video: L1

Petitie
Een eerdere petitie van de buurt om de weg veiliger te maken heeft volgens haar niks opgeleverd. De gemeente Roermond heeft die naast zich neergelegd, zo zegt ze. Welke maatregelen er precies moeten komen weet ze niet - ze is geen deskundige – maar ze wil wel een balletje opwerpen. "Misschien een drempel of meer duidelijkheid met borden over de maximumsnelheid op de straat."

Aandacht
De gemeente Roermond laat weten dat de verkeerssituatie op de Konininginnelaan zeker de aandacht heeft. Ze heeft onlangs een enquête gehouden over deze en andere gevaarlijke plekken in Roermond. De resultaten worden op 11 september besproken met de wijkbewoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen