Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners kunnen door brandschade niet terug naar huis

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2020 - 17:36

De bewoners van zestien appartementen aan de Lindestraat in Landgraaf kunnen niet terug naar huis omdat de brandschade aan het wooncomplex te groot is.

Dat heeft burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Doden
De brand woedde in de nacht van maandag op dinsdag. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Twee andere slachtoffers zijn voor medische controle naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De brandweer verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dichtgetimmerd
Bij daglicht is gekeken welke schade het wooncomplex heeft opgelopen. Acht appartementen zijn zwaar getroffen. Daarvan zijn ramen en deuren dichtgetimmerd met houten platen. De andere acht woningen lijken in betere staat. Het ziet ernaar uit dat het alleen om roet- en rookschade gaat.

Toch acht burgemeester Vlecken, met het oog op de volksgezondheid, het niet verstandig om de bewoners van deze appartementen nu al terug te laten keren.

Hotel en informatiebijeenkomst
De gedupeerde bewoners kunnen op kosten van de gemeente Landgraaf overnachten in een hotel. Enkele mensen maken daarvan gebruik. Het grootste deel van de bewoners verblijft tijdelijk bij familie of vrienden.

Op woensdagavond houdt de gemeente Landgraaf een informatiebijeenkomst voor de bewoners. Daar zullen verdere maatregelen worden toegelicht.

Lees ook: Twee doden bij brand in appartement Landgraaf

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen