Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners kunnen door brandschade niet terug naar huis

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2020 - 17:36

De bewoners van zestien appartementen aan de Lindestraat in Landgraaf kunnen niet terug naar huis omdat de brandschade aan het wooncomplex te groot is.

Dat heeft burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Doden
De brand woedde in de nacht van maandag op dinsdag. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Twee andere slachtoffers zijn voor medische controle naar het ziekenhuis gebracht, maar inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De brandweer verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dichtgetimmerd
Bij daglicht is gekeken welke schade het wooncomplex heeft opgelopen. Acht appartementen zijn zwaar getroffen. Daarvan zijn ramen en deuren dichtgetimmerd met houten platen. De andere acht woningen lijken in betere staat. Het ziet ernaar uit dat het alleen om roet- en rookschade gaat.

Toch acht burgemeester Vlecken, met het oog op de volksgezondheid, het niet verstandig om de bewoners van deze appartementen nu al terug te laten keren.

Hotel en informatiebijeenkomst
De gedupeerde bewoners kunnen op kosten van de gemeente Landgraaf overnachten in een hotel. Enkele mensen maken daarvan gebruik. Het grootste deel van de bewoners verblijft tijdelijk bij familie of vrienden.

Op woensdagavond houdt de gemeente Landgraaf een informatiebijeenkomst voor de bewoners. Daar zullen verdere maatregelen worden toegelicht.

Lees ook: Twee doden bij brand in appartement Landgraaf

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen