Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners koolmonoxide-flats Stein vijf weken uit huis

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 15:49

Het lek van de vrijkomende koolmonoxide in aanleunwoningen in Stein is boven water. Maar bewoners van de vijf ontruimde woningen kunnen de komende vijf tot zes weken nog niet terug in hun woning.

Een lekkage in een schacht van het aan- en afvoerkanaal van de cv-installatie van de woningen aan de Heerstraat-Centrum blijkt de boosdoener te zijn, zo is uit onderzoek gebleken.

Vervangen
Eigenaar Wonen Limburg gaat dat aan- en afvoerkanaal in zijn geheel vervangen, inclusief vijf cv-ketels die daaraan gekoppeld zijn. Die operatie kost 25.000 euro. Tevens worden de komende weken de 23 luchtschachten van de overige honderd aanleunwoningen die er liggen onderzocht.

Tijd
Bestuurder Wim Hazeu van Wonen Limburg sprak met de bewoners en familieleden over de situatie. "Natuurlijk vindt niemand van de bewoners het leuk dat het toch vijf tot zes weken gaat duren. Maar men realiseert zich tevens dat een oplossing de nodige tijd met zich mee kan brengen. Gelukkig is de definitieve oorzaak in ieder geval gevonden."

Maatwerk
Hazeu spreekt over maatwerk, wat het vinden van onderdak voor de bewoners betreft. Vier van de vijf bewoners verblijven momenteel bij familie, een vijfde op de logeerkamer van het nabijgelegen Moutheuvel. Er zijn huurappartementen beschikbaar voor het geval mensen niet bij familie ondergebracht kunnen worden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen