Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners komen in actie voor nieuwe basisschool

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 6:15

Inwoners van Jabeek en Bingelrade komen donderdag in actie voor de bouw van een nieuwe basisschool.

Al jaren wordt er geruzied over de plek waar kinderen uit de dorpen in de toekomst naar school gaan.

Locatie
De bewoners willen graag een school in het middengebied waar alle leerlingen van
Jabeek, Bingelrade en Doenrade naartoe kunnen gaan. Maar de gemeente Onderbanken ziet dat niet zitten. Leerlingen zouden gebruik moeten maken van de school in Merkelbeek.

Vergadering
Op donderdagavond gaan inwoners spreken tijdens de raadsvergadering in Onderbanken. Verantwoordelijk wethouder Rens Evers van de gemeente Onderbanken wil nog niet inhoudelijk reageren. "Ik wil nog niet op de zaken vooruit lopen en wacht de raadsvergadering af", zo laat hij weten.

Ransdaal
Het verdwijnen van basisscholen in Limburg is een veelvoorkomend fenomeen. Vaker komen dorpsbewoners in actie voor het behoud van de school, zoals in
Ransdaal. Daar heeft het protest geholpen. De school blijft in Ransdaal, mits er voldoende leerlingen zijn om kwalitatief en kwantitatief goed onderwijs te kunnen geven.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geen nieuwe school in Onderbanken
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Toch nieuwe basisschool in Doenrade
Voortbestaan scholen onzeker door gratis leerlingenvervoer
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen