Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners komen in actie voor nieuwe basisschool

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 6:15

Inwoners van Jabeek en Bingelrade komen donderdag in actie voor de bouw van een nieuwe basisschool.

Al jaren wordt er geruzied over de plek waar kinderen uit de dorpen in de toekomst naar school gaan.

Locatie
De bewoners willen graag een school in het middengebied waar alle leerlingen van
Jabeek, Bingelrade en Doenrade naartoe kunnen gaan. Maar de gemeente Onderbanken ziet dat niet zitten. Leerlingen zouden gebruik moeten maken van de school in Merkelbeek.

Vergadering
Op donderdagavond gaan inwoners spreken tijdens de raadsvergadering in Onderbanken. Verantwoordelijk wethouder Rens Evers van de gemeente Onderbanken wil nog niet inhoudelijk reageren. "Ik wil nog niet op de zaken vooruit lopen en wacht de raadsvergadering af", zo laat hij weten.

Ransdaal
Het verdwijnen van basisscholen in Limburg is een veelvoorkomend fenomeen. Vaker komen dorpsbewoners in actie voor het behoud van de school, zoals in
Ransdaal. Daar heeft het protest geholpen. De school blijft in Ransdaal, mits er voldoende leerlingen zijn om kwalitatief en kwantitatief goed onderwijs te kunnen geven.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen nieuwe school in Onderbanken
'Eén basisschool voor Doenrade, Jabeek en Bingelrade'
Toch nieuwe basisschool in Doenrade
Voortbestaan scholen onzeker door gratis leerlingenvervoer
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen