Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners huis uit vanwege twee gaslekken in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 10:55

Bewoners aan de Heukelstraat en Haspengouw in Maastricht hebben dinsdagmorgen hun huis moeten verlaten vanwege een gaslek.

De eerste melding over een vreemde lucht in de Heukelstraat kwam om 9:00 uur binnen op de meldkamer van de politie. Nog geen half uur later kwamen dezelfde signalen uit de Haspengouw, dat ongeveer vier kilometer verderop ligt.

Ontruimd
Uit voorzorg zijn op de Haspengouw 13 woningen ontruimd, melden de hulpdiensten. Er dreigt geen acuut gevaar. De gemeente Maastricht regelt de opvang van de bewoners die tijdelijk geen onderdak hebben. "Het gaat om 10 tot 15 mensen. Veel bewoners zijn naar hun werk of naar school", vertelt een woordvoerder van de brandweer.

Reparaties
Enexis is opgeroepen om het lek op te sporen en te dichten. De reparatie zal naar verwachting voor 14:00 uur zijn afgerond. In de Heukelstraat bleek een storing aan het leidingnetwerk de oorzaak. Monteurs van Enexis wisten het mankement binnen 20 minuten te verhelpen.

"Twee gaslekken binnen half uur zo dicht bij elkaar, ja dat is puur toeval", laat de brandweer weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen