Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners huis uit vanwege twee gaslekken in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 10:55

Bewoners aan de Heukelstraat en Haspengouw in Maastricht hebben dinsdagmorgen hun huis moeten verlaten vanwege een gaslek.

De eerste melding over een vreemde lucht in de Heukelstraat kwam om 9:00 uur binnen op de meldkamer van de politie. Nog geen half uur later kwamen dezelfde signalen uit de Haspengouw, dat ongeveer vier kilometer verderop ligt.

Ontruimd
Uit voorzorg zijn op de Haspengouw 13 woningen ontruimd, melden de hulpdiensten. Er dreigt geen acuut gevaar. De gemeente Maastricht regelt de opvang van de bewoners die tijdelijk geen onderdak hebben. "Het gaat om 10 tot 15 mensen. Veel bewoners zijn naar hun werk of naar school", vertelt een woordvoerder van de brandweer.

Reparaties
Enexis is opgeroepen om het lek op te sporen en te dichten. De reparatie zal naar verwachting voor 14:00 uur zijn afgerond. In de Heukelstraat bleek een storing aan het leidingnetwerk de oorzaak. Monteurs van Enexis wisten het mankement binnen 20 minuten te verhelpen.

"Twee gaslekken binnen half uur zo dicht bij elkaar, ja dat is puur toeval", laat de brandweer weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen