Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners huis uit om mijnschade: 'Het is gewoon verdrietig'

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 16:00

Bewoners van woningen met mijnschade aan de Gulikstraat in Eygelshoven moeten binnen drie maanden een nieuwe dak boven hun hoofd vinden.

"Ik woon hier al 28 jaar, dus erg leuk is het niet. Binnen nu en drie maanden zou het leeg moeten zijn. Dat valt je rauw op je dak", vertelt Hay Burhenne, die in de straat woont.

Verdrietig
De bewoners willen eigenlijk niet weg, maar op dit moment is er geen andere keus. De woningen worden opgekocht en gesloopt en de bewoners zijn verplicht daaraan mee te werken. "Het is gewoon verdrietig en echt niet leuk", zegt echtgenote Melanie Burhenne.

Lees ook: Bod op mijnschade-woningen Eygelshoven

Niet veilig
Hay vertelt dat hij er woensdag niet goed van kon slapen. "Je bent aangeslagen. Ik heb hele gemengde gevoelens." Ook zijn vrouw zit ermee in de knoop. "Er moest iets gebeuren, want het was niet meer veilig om er te wonen, maar je moet ook snel maar weer een huisje zien te vinden dat bij je past. En dat is lastig."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen