Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners huis uit om mijnschade: 'Het is gewoon verdrietig'

Geplaatst opdonderdag 7 februari 2019 - 16:00

Bewoners van woningen met mijnschade aan de Gulikstraat in Eygelshoven moeten binnen drie maanden een nieuwe dak boven hun hoofd vinden.

"Ik woon hier al 28 jaar, dus erg leuk is het niet. Binnen nu en drie maanden zou het leeg moeten zijn. Dat valt je rauw op je dak", vertelt Hay Burhenne, die in de straat woont.

Verdrietig
De bewoners willen eigenlijk niet weg, maar op dit moment is er geen andere keus. De woningen worden opgekocht en gesloopt en de bewoners zijn verplicht daaraan mee te werken. "Het is gewoon verdrietig en echt niet leuk", zegt echtgenote Melanie Burhenne.

Lees ook: Bod op mijnschade-woningen Eygelshoven

Niet veilig
Hay vertelt dat hij er woensdag niet goed van kon slapen. "Je bent aangeslagen. Ik heb hele gemengde gevoelens." Ook zijn vrouw zit ermee in de knoop. "Er moest iets gebeuren, want het was niet meer veilig om er te wonen, maar je moet ook snel maar weer een huisje zien te vinden dat bij je past. En dat is lastig."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen