Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoners Hoensbroekse Hommerterweg weer naar huis

Geplaatst opmaandag 25 oktober 2021 - 17:29

Bewoners van zes woningen in een pand aan de Hommerterweg in Hoensbroek mogen donderdag weer terug naar huis. Na een explosie en schietpartij bij het gebouw werd op 30 september een noodbevel afgekondigd.

Dat meldt de gemeente Heerlen op maandag.

Onzeker veiligheidsbeeld
Bij het pand vond op 30 september in de straat een explosie en schietpartij plaats. Burgemeester Wever nam daarom maatregelen tegen het 'onzekere veiligheidsbeeld' in de straat. Het pand in de straat werd middels een noodbevel gesloten. Bewoners kregen tijdelijk ergens anders onderdak aangeboden. De gemeente Heerlen plaatst nu extra camera’s in de straat.

Lees ook: Noodmaatregelen om rust terug te laten keren in Hoensbroek

Ingrijpend middel
Volgens de burgemeester is het noodbevel niet meer nodig: “Een noodbevel is een zeer ingrijpend middel en mag nooit langer dan strikt noodzakelijk van kracht zijn.” Wel blijven de extra camera’s in werking. Ook wordt het veiligheidsrisicogebied dat op 30 oktober afloopt voor twee weken verlengd. Preventief fouilleren blijft daardoor mogelijk."

Explosie
In de nacht van 29 op 30 september schoten drie verdachten op de woning aan de Hommerterweg. Ook brachten de verdachten een explosief tot ontploffing. Begin september was het ook al raak, toen de politie 15 woningen in de straat ontruimde vanwege een aangetroffen explosief. Bij beide incidenten raakte niemand gewond.

Lees ook: 25 tips over beschieting en explosie bij woning Hoensbroek

Cocaïnetransport
Televisieprogramma Opsporing Verzocht bood aandacht aan de incidenten die aan de Hommerterweg plaatsvonden, om zo tips over de daders te verkrijgen. Mogelijk zouden de incidenten verband houden met een mislukt cocaïnetransport van Ecuador naar Antwerpen in juli dit jaar, zo meldde het AD eerder deze maand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen