Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoner azc Weert zwaait met messen, twee arrestaties

Geplaatst opzondag 6 mei 2018 - 11:44

De politie heeft zondag twee personen in de boeien geslagen na een incident in het asielzoekerscentrum in Weert.

Volgens een woordvoerder kreeg de politie rond 10:30 uur een melding dat een van de bewoners met twee messen stond te zwaaien.

Hondengeleider
De politie nam het zekere voor het onzekere en ging met meerdere patrouilles poolshoogte nemen. De agenten kregen hulp van een hondengeleider en de Koninklijke Marechaussee.

Arrestaties
Ter plaatse heeft de politie twee personen in de boeien geslagen. Het gaat om een bewoner van het azc en een andere persoon. Niemand raakte gewond.

Lees ook: Medewerkers azc bedreigd na ontdekking 'illegale gast'

Intimidatie
Het is de laatste weken onrustig in het azc in Weert. De asielzoekers veroorzaken veel vechtpartijen. Ook is er sprake van drank- en drugsgebruik, intimidatie en diefstal, zegt burgemeester Jos Heijmans. Andere vluchtelingen in het centrum voelen zich volgens hem niet meer veilig. Ook veroorzaakt de groep buiten het azc problemen.

Lees ook: Drie aanhoudingen na geweldsexplosie in asielzoekerscentrum

Aso-asielzoekers
"Hier moet zo snel mogelijk een einde aan komen", zei de burgervader op L1 Radio. "Deze groep moet zo snel mogelijk het land uit."

Lees ook: Burgemeester Weert wil snel af van aso-asielzoekers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen