Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoner azc Maastricht op ic met corona

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2020 - 20:26

In het asielzoekerscentrum in Maastricht is de eerste coronabesmetting van Nederland in een azc ontdekt. Een bewoner ligt sinds maandagavond op de intensive care van het ziekenhuis in Maastricht.

Dat laat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) dinsdagavond weten. Twee bewoners die in dezelfde woonunit verbleven als de besmette asielzoeker, zijn volgens de regels van het RIVM in quarantaine geplaatst.

Eerste keer
Het COA heeft de afgelopen weken bewoners van diverse azc's in Nederland uit voorzorg in quarantaine geplaatst omdat ze klachten hadden die konden duiden op een coronabesmetting. Maar tot nu toe bleek geen van hen echt besmet te zijn. Volgens bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker van het COA heeft het personeel van het azc in Maastricht tijdig maatregelen genomen.

Preventie
Het COA zegt de afgelopen tijd veel energie te hebben gestoken in voorlichting van personeel en bewoners en in preventie. Daarbij is gelet op symptomen van verkoudheid of benauwdheid en koorts.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen