Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoner aangehouden na explosie Kerkrade

Geplaatst opmaandag 15 juli 2019 - 15:16

De bewoner van het appartement in Kerkrade waar maandagmiddag een explosie plaatsvond, is aangehouden door de politie.

Hij wordt ervan verdacht de ontploffing opzettelijk veroorzaakt te hebben, laat de politie weten.

Brandwonen
Even na de middag brak er in het appartementencomplex aan de Bosveldstraat in de wijk Bleijerheide brand uit na een explosie. De bewoner raakte daarbij gewond en werd per ambulance met brandwonden naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht. Daar werd aangehouden.

Lees ook: Brand in appartementencomplex Kerkrade na explosie

Meterkast
Vanwege de brand werd een deel van het gebouw ontruimd. Volgens een buurvrouw woonde de man pas enkele dagen in het appartementencomplex. Zij wist ook te vertellen dat de man aan het werk was in de meterkast op het moment dat het mis ging.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen