Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewoner (20) azc Echt verdacht van poging tot doodslag

Geplaatst opdinsdag 16 november 2021 - 17:08

De man die eind oktober is opgepakt na een incident in het azc in Echt wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van poging tot doodslag.

Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

'Mes afgepakt'
Op 29 oktober kwam er in de middag een melding bij de hulpdiensten binnen van een steekpartij in het azc. Volgens een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn er die dag geen mensen neergestoken. "Drie omstanders hebben een mes kunnen afpakken voordat het gebruikt kon worden", zegt hij. Een deel van de omstanders liep daarbij lichte verwondingen op.

De politie kon kort na het incident een verdachte aanhouden. Het gaat om een 20-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker.

Tweede incident in half jaar
Het is niet het eerste incident in het azc in Echt. In april dit jaar stak een man zeven medebewoners neer. Volgens het COA is het lastig om dit soort incidenten te voorkomen. "Het is niet zo dat ze met steekwapens rondlopen. Zo iemand trekt gewoon een keukenmes uit de la", zegt de woordvoerder. Volgens hem is het ook geen optie om op de locatie met zo'n 500 bewoners geen keukengerei meer te hebben.

De man zal in februari voor de rechter moeten komen. "Wij juichen straffen alleen maar toe. Ook dat werkt mee in preventieve zin in mogelijk minder incidenten in de toekomst", besluit de COA-woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen