Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewindvoerder gaf geld van cliënten uit in Duitse seksclub

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 11:55

Een 43-jarige bewindvoerder uit Venlo heeft zeker anderhalf jaar lang van zijn cliënten gestolen. Deze Ramon N. maakte geld van kwetsbare mensen naar zichzelf over en gaf het uit in een Duitse seksclub.

Ook kocht hij een Range Rover en was hij veel in het nachtleven van Keulen te vinden, zo heeft hij verklaard.

Lees ook: Honderden mensen in schuldsanering voor tonnen opgelicht

'Kon niet stoppen'
Ramon maakte tussen september 2015 en januari 2017 zeker zestien slachtoffers. In totaal heeft hij zo'n 30.000 euro gestolen, zo berekende de bewindvoerder die hem opvolgde. De Venlonaar heeft toegegeven dat hij fout zat. "Ik ben van het spoor gevlogen, ik kon niet meer stoppen. In die periode was ik er echt van overtuigd dat ik recht had op dat geld."

Reddende engel
De veertiger was geregeld in een seksclub in het Duitse Krefeld te vinden en 'boekte' daar meestal vrouwen voor drie uur. Een uurtje met zo'n dame van plezier kostte honderd euro. "Maar ik had er geen seksueel contact mee", verklaarde Ramon. "Ik zag mezelf als een soort reddende engel, omdat de meisjes het daar zo slecht hadden. En het was de enige plek waar ik mezelf kon zijn."

Zestien slachtoffers
Met die 'hulp' dupeerde hij dus zestien mensen die al stevig in de schulden zaten voordat ze met Ramon te maken kregen. Hij kreeg juist de macht over hun rekeningen om ze richting financiële stabiliteit te helpen. Dat pakte anders uit. Ramon stal geruime tijd van zijn cliënten en vlak voordat hij stopte als bewindvoerder, maakte hij nog snel grote bedragen naar zichzelf over.

De grootste geldbedragen kwamen van de rekening van een demente man en een man met psychische problemen. Verschillende cliënten kwamen zonder water of stroom te zitten en moesten geld van familie lenen om te kunnen eten.

Gebed en kaarsen
Ramon schaamt zich daar nog altijd voor, zo heeft hij de rechter laten weten. "Elk gebed dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, was voor deze mensen. Elke kaars die ik opstak, was voor hen. Ik draag hun leed met me mee." Dat is voor justitie geen reden om de Venlonaar te ontzien. De officier heeft een celstraf van zes maanden geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Advocate Kelly Dohmen vindt zo'n straf niet passend. Zij opperde een maximale taakstraf van 240 uur. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen