Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewindvoerder gaf geld van cliënten uit in Duitse seksclub

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2020 - 11:55

Een 43-jarige bewindvoerder uit Venlo heeft zeker anderhalf jaar lang van zijn cliënten gestolen. Deze Ramon N. maakte geld van kwetsbare mensen naar zichzelf over en gaf het uit in een Duitse seksclub.

Ook kocht hij een Range Rover en was hij veel in het nachtleven van Keulen te vinden, zo heeft hij verklaard.

Lees ook: Honderden mensen in schuldsanering voor tonnen opgelicht

'Kon niet stoppen'
Ramon maakte tussen september 2015 en januari 2017 zeker zestien slachtoffers. In totaal heeft hij zo'n 30.000 euro gestolen, zo berekende de bewindvoerder die hem opvolgde. De Venlonaar heeft toegegeven dat hij fout zat. "Ik ben van het spoor gevlogen, ik kon niet meer stoppen. In die periode was ik er echt van overtuigd dat ik recht had op dat geld."

Reddende engel
De veertiger was geregeld in een seksclub in het Duitse Krefeld te vinden en 'boekte' daar meestal vrouwen voor drie uur. Een uurtje met zo'n dame van plezier kostte honderd euro. "Maar ik had er geen seksueel contact mee", verklaarde Ramon. "Ik zag mezelf als een soort reddende engel, omdat de meisjes het daar zo slecht hadden. En het was de enige plek waar ik mezelf kon zijn."

Zestien slachtoffers
Met die 'hulp' dupeerde hij dus zestien mensen die al stevig in de schulden zaten voordat ze met Ramon te maken kregen. Hij kreeg juist de macht over hun rekeningen om ze richting financiële stabiliteit te helpen. Dat pakte anders uit. Ramon stal geruime tijd van zijn cliënten en vlak voordat hij stopte als bewindvoerder, maakte hij nog snel grote bedragen naar zichzelf over.

De grootste geldbedragen kwamen van de rekening van een demente man en een man met psychische problemen. Verschillende cliënten kwamen zonder water of stroom te zitten en moesten geld van familie lenen om te kunnen eten.

Gebed en kaarsen
Ramon schaamt zich daar nog altijd voor, zo heeft hij de rechter laten weten. "Elk gebed dat ik de afgelopen jaren heb gedaan, was voor deze mensen. Elke kaars die ik opstak, was voor hen. Ik draag hun leed met me mee." Dat is voor justitie geen reden om de Venlonaar te ontzien. De officier heeft een celstraf van zes maanden geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Advocate Kelly Dohmen vindt zo'n straf niet passend. Zij opperde een maximale taakstraf van 240 uur. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen