Uitspraak rechtbank, rechter

Bewindvoerder gokt met geld cliënten: 18 maanden cel

De rechtbank in Den Bosch heeft voormalig bewindvoerder Roel D. uit Bunde veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk. Volgens de rechtbank is bewezen dat de man geld heeft gestolen van zijn cliënten om zijn gokverslaving te bekostigen.

Rechtbank gerechtshof Den Bosch
Strafeis: 18 maanden cel voor gokverslaafde bewindvoerder

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk tegen een voormalig bewindvoerder uit Bunde die tonnen zou hebben gestolen van zijn cliënten. Ook eist het OM een beroepsverbod tegen de man.

Rekeningen mappen dossiers
Psychische hulp voor slachtoffer 'gruwelijke' bewindvoerder

Slachtoffers van ex-bewindvoerder Roel D. uit Bunde noemen het gruwelijk dat de bewindvoerder die hen namens de rechtbank uit de schulden moest helpen, hun geld achteroverdrukte om zijn gokverslaving te betalen.

Gokkast, gokken, kansspel
Gokverslaafde bewindvoerder steelt tonnen van cliënten

Voormalig bewindvoerder Roel D. uit Bunde moet zich dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch verantwoorden. Om zijn gokverslaving te bekostigen zou hij in de periode tot 2018 ongeveer 300.000 euro hebben gestolen van zijn cliënten.

Sekswerk prostitutie stock
Seksclub-bewindvoerder half jaar de cel in

De Venlose bewindvoerder die geld van zijn kwetsbare cliënten stal en daarmee een Range Rover kocht, op stap ging in Keulen en een Duitse seksclub bezocht, is veroordeeld tot een half jaar celstraf.

Prostitutie sekswerk stock
Bewindvoerder gaf geld van cliënten uit in Duitse seksclub

Een 43-jarige bewindvoerder uit Venlo heeft zeker anderhalf jaar lang van zijn cliënten gestolen. Deze Ramon N. maakte geld van kwetsbare mensen naar zichzelf over en gaf het uit in een Duitse seksclub.

ANP-402099258
Kamervragen over schuldsaneringsfraude bewindvoerders

De SP stelt Kamervragen over de duizenden euro's die in Limburg zijn gestolen door twee bewindvoerders. Samen sluisden ze zo'n vier ton weg van rekeningen van mensen in de schuldsanering.

Rechtbank Maastricht
Honderden mensen in schuldsanering voor tonnen opgelicht

Twee Limburgse bewindvoerders hebben, los van elkaar, zo'n vier ton gestolen van ruim tweehonderd cliënten. Hun slachtoffers waren kwetsbare mensen die juist bezig waren om enorme schulden weg te werken.

Bewindvoerder ontslagen na vergokken geld cliënten

Een schuldsaneringsbewindvoerder is door de rechtbank Maastricht ontslagen, omdat hij geld van rekeningen van cliënten onttrok en vergokte.

Onderzoek naar fraude bewindvoerders

Twee bewindvoerders, actief in Landgraaf en Geleen, zijn geschorst omdat justitie onderzoekt of ze fraude hebben gepleegd.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten