Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewijs verband havenbranden Midden-Limburg mager

Geplaatst opdonderdag 24 september 2015 - 6:05

Het Openbaar Ministerie (OM) lijkt weinig hard bewijs te hebben dat de drie mannen die zijn opgepakt voor het stichten van vier havenbranden in Midden-Limburg bij meerdere branden betrokken zijn.

Dat melden de Limburgse kranten naar aanleiding van een tussentijdse rechtszaak die vrijdag wordt gehouden over de havenbranden eind 2014 en begin dit jaar.

Één brandstichting
Op de voorlopige tenlastelegging van Frank V. (48) uit Eindhoven en de Maastrichtenaren Mikal G. (32) en Willem R. (28) staat bij ieder slechts één brandstichting. V. en G. worden verantwoordelijk gehouden voor de brand in drijvende villa’s in de jachthaven van Ohé en Laak. R. zou volgens het OM betrokken zijn geweest bij het aansteken van de vuurzee die woedde in jachthavens Nautic Krekelberg in Herten-Roermond.

Voor de grote branden in een jachthaven in Wessem en de Steelhaven in Roermond zijn nog geen verdachten opgepakt.

Henk V.
In augustus meldden de Limburgse kranten dat het Openbaar Ministerie nog op zoek is de naar Henk V. uit Gastel. Hij is mede-eigenaar van de jachthaven in Wessem die door brand werd getroffen. Een justitiewoordvoerster bevestigde woensdag dat de man nog steeds wordt gezocht. Henk V. zou belang bij de brandstichting een zakelijk belang hebben gehad. Volgens zijn advocaten verblijft hij voor zaken en een vakantie in het buitenland.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM zoekt brein reeks havenbranden Midden-Limburg
Havenbranden Midden-Limburg: verdachten voor de rechter
Derde verdachte opgepakt voor havenbranden
Verdachten havenbrand ontkennen: 'Waren niet in de buurt'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen