Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewapende militairen 'patrouilleren' in Brunssum

Geplaatst opzaterdag 3 november 2018 - 15:40

Vijandelijke personen die op de vlucht slaan na een aanslag op de luchtbasis in Geilenkirchen. Dat scenario voltrekt zich in Brunssum.

Het gaat om een oefening; militairen van de Deltacompagnie, in Brunssum gestationeerd, zijn daardoor vrijdag en zaterdag zichtbaar aanwezig in die plaats.

Waarnemingsposten
Er is voor verontruste inwoners echter geen reden tot paniek: de wapens die de militairen bij zich dragen hebben geen munitie. De troepen zetten op verschillende plaatsen waarnemingsposten op en patrouilleren er lustig op los, om de 'daders' van de 'aanslag' uiteindelijk met hulp van speciale eenheden 'tegen te houden'.

Lees ook: Militaire oefening: melding aanslag vliegveld nagebootst

"Brunssum is een ideale locatie, dichtbij de Brunssummerheide en ook dichtbij het centrum waar we ook vaak dingen kunnen doen", zo zegt een van de deelnemende militairen.

Video: LooTV

Natresbataljon
De Deltacompagnie is een militaire eenheid van het 30 Natresbataljon en heeft als een van haar kerntaken het bewaken en beveiligen van objecten en gebieden in Nederland. Ze verlenen militaire bijstand bij rampenbestrijding en handhaven de openbare orde en veiligheid.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen