Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaking in supermarkt na agressieve klant: 'Het is idioot'

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 16:50

Nog geen dag na de invoering van het deurbeleid bij supermarkten, moest in Susteren na een incident bewaking worden ingeschakeld.

"Dat zoiets nodig is, vind ik belachelijk. Het is idioot", zegt een klant op de parkeerplaats van de Plus in Susteren.

Lees ook: Personeel supermarkt uitgekafferd om verplichte winkelkar

Video: L1

Geschrokken
De klanten zijn geschrokken van het incident van dinsdag en vinden het goed dat er nu bewaking in de winkel staat. "Het geeft je een gerust gevoel en is denk ik voor het personeel ook fijn", zegt een mevrouw.

De maat is vol
De eigenaar van de supermarkt wilt zelf niet reageren, maar geeft in een uitgebreid bericht op Facebook aan dat de maat vol is. "Vanaf nu zal iedereen die zich agressief gedraagt tegen onze medewerkers een winkelverbod van een jaar krijgen", schrijft hij.

Begrip
Math Rutjens, eigenaar van de Plus in Maasniel, heeft begrip voor de maatregelen van zijn collega in Susteren. "Ik kan me voorstellen dat mensen schrikken. Elke ondernemer lost het op zijn eigen manier op", aldus Rutjens.

Video: L1

Even schakelen
Zelf heeft hij nog geen bewaking. "Bij ons reageren de klanten goed op het deurbeleid. Een enkeling die moet even schakelen. Het is een stukje gewenning. Iedere supermarkt heeft te maken met incidenten. Je zou kunnen zeggen wacht ik nu op dat eerste incident? Maar ik denk dat we dat nu op een goede manier op kunnen lossen. Als dat in de toekomst nodig is, dan doen we dat."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV