Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaking in supermarkt na agressieve klant: 'Het is idioot'

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 16:50

Nog geen dag na de invoering van het deurbeleid bij supermarkten, moest in Susteren na een incident bewaking worden ingeschakeld.

"Dat zoiets nodig is, vind ik belachelijk. Het is idioot", zegt een klant op de parkeerplaats van de Plus in Susteren.

Lees ook: Personeel supermarkt uitgekafferd om verplichte winkelkar

Video: L1

Geschrokken
De klanten zijn geschrokken van het incident van dinsdag en vinden het goed dat er nu bewaking in de winkel staat. "Het geeft je een gerust gevoel en is denk ik voor het personeel ook fijn", zegt een mevrouw.

De maat is vol
De eigenaar van de supermarkt wilt zelf niet reageren, maar geeft in een uitgebreid bericht op Facebook aan dat de maat vol is. "Vanaf nu zal iedereen die zich agressief gedraagt tegen onze medewerkers een winkelverbod van een jaar krijgen", schrijft hij.

Begrip
Math Rutjens, eigenaar van de Plus in Maasniel, heeft begrip voor de maatregelen van zijn collega in Susteren. "Ik kan me voorstellen dat mensen schrikken. Elke ondernemer lost het op zijn eigen manier op", aldus Rutjens.

Video: L1

Even schakelen
Zelf heeft hij nog geen bewaking. "Bij ons reageren de klanten goed op het deurbeleid. Een enkeling die moet even schakelen. Het is een stukje gewenning. Iedere supermarkt heeft te maken met incidenten. Je zou kunnen zeggen wacht ik nu op dat eerste incident? Maar ik denk dat we dat nu op een goede manier op kunnen lossen. Als dat in de toekomst nodig is, dan doen we dat."

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen