Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bewaking moskeeën na aanslagen Nieuw-Zeeland

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 14:09

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, heeft de Fatih-moskee in Roermond extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Ook bij andere moskeeën in Limburg was er vrijdag extra beveiliging. Onder meer in Maastricht en Sittard werden bewakers ingezet tijdens het gebed.

Bewaking
In Roermond stond de extra bewaking aan de ingang van de moskee tijdens het vrijdaggebed. Bij deze gebedsdienst zijn wekelijks ongeveer 450 mensen aanwezig. Dit laat de voorzitter van het bestuur van de moskee, Nevruz Özcan, aan L1 weten. Het bestuur vond het van belang om de veiligheid tijdens de dienst te waarborgen.

Niet goed
De voorzitter keurt de terroristische aanslag af. "Wat is er is gebeurd, is niet goed en vindt niemand leuk." Bij de aanslag op twee moskeeën in Christchurch vielen 49 doden en zeker 40 gewonden.

Rustig
Özcan geeft aan dat de dienst rustig en op de gewone manier is verlopen en dat de aanwezigen kalm bleven. Het bestuur bekijkt hoe het de komende week gaat om te bepalen of er bij de volgende dienst weer bewaking nodig is.

Voorzitter Nevruz Özcan van de Roermondse moskee over de beveiliging

Geen beveiliging
Stichting Islamitisch Centrum Venlo heeft geen extra bewaking ingezet. "We hebben er met zijn allen over gesproken. We vinden het vreselijk wat er gebeurd is. Het is een aanslag tegen mensen en niet tegen het geloof", laat een woordverder weten. "Beveiliging trekt nog meer aandacht. En dat willen we niet. Bovendien hebben wij vanuit ons geloof de overtuiging dat de dag waarop je overlijdt al bekend is."

Gouverneur Theo Bovens laat via Twitter weten met zijn gedachten bij de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslag in Christchurch te zijn.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen