Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bewaking moskeeën na aanslagen Nieuw-Zeeland

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 14:09

Naar aanleiding van de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, heeft de Fatih-moskee in Roermond extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Ook bij andere moskeeën in Limburg was er vrijdag extra beveiliging. Onder meer in Maastricht en Sittard werden bewakers ingezet tijdens het gebed.

Bewaking
In Roermond stond de extra bewaking aan de ingang van de moskee tijdens het vrijdaggebed. Bij deze gebedsdienst zijn wekelijks ongeveer 450 mensen aanwezig. Dit laat de voorzitter van het bestuur van de moskee, Nevruz Özcan, aan L1 weten. Het bestuur vond het van belang om de veiligheid tijdens de dienst te waarborgen.

Niet goed
De voorzitter keurt de terroristische aanslag af. "Wat is er is gebeurd, is niet goed en vindt niemand leuk." Bij de aanslag op twee moskeeën in Christchurch vielen 49 doden en zeker 40 gewonden.

Rustig
Özcan geeft aan dat de dienst rustig en op de gewone manier is verlopen en dat de aanwezigen kalm bleven. Het bestuur bekijkt hoe het de komende week gaat om te bepalen of er bij de volgende dienst weer bewaking nodig is.

Voorzitter Nevruz Özcan van de Roermondse moskee over de beveiliging

Geen beveiliging
Stichting Islamitisch Centrum Venlo heeft geen extra bewaking ingezet. "We hebben er met zijn allen over gesproken. We vinden het vreselijk wat er gebeurd is. Het is een aanslag tegen mensen en niet tegen het geloof", laat een woordverder weten. "Beveiliging trekt nog meer aandacht. En dat willen we niet. Bovendien hebben wij vanuit ons geloof de overtuiging dat de dag waarop je overlijdt al bekend is."

Gouverneur Theo Bovens laat via Twitter weten met zijn gedachten bij de slachtoffers en hun nabestaanden van de aanslag in Christchurch te zijn.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen