Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaking en surveillance bij woning bedreigde journalist

Geplaatst opzondag 27 december 2020 - 17:38

Bij de woning van journalist Jos Emonts van dagblad De Limburger aan de Acacialaan in Neer komt per direct camerabewaking en politie-surveillance.

Dat laat hoofdredacteur Bjorn Oostra van de regionale krant weten.

Burgemeester Désirée Schmälschläger (GroenLinks) van de gemeente Leudal laat de camera's zo spoedig mogelijk plaatsen in de straat van de journalist. De burgemeester besloot hiertoe na overleg met politie en Openbaar Ministerie, maakte de gemeente zondagmiddag bekend. Ook Oostra voerde zondagmiddag overleg met het OM over de veiligheid van de verslaggever.

Handgranaat
Emonts vond zondagochtend een handgranaat voor zijn deur toen hij met zijn hond ging wandelen en schakelde de politie in. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgetrommeld en een aantal buurtbewoners heeft hun woning uit voorzorg moeten verlaten. Rond 15.00 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Lees ook: Explosief gevonden bij voordeur journalist De Limburger

Werk
Waarom de journalist het explosief voor zijn deur vond, is nog niet duidelijk. "Ik ga ervan uit dat dit met mijn werk te maken heeft", zei de rechtbankverslaggever eerder tegen L1. Ook Oostra reageerde geschrokken: "We voelen dit als journalistieke organisatie als een aanval", liet hij weten. "Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Het is de eerste keer dat we op deze manier bedreigd worden. Dit komt echt aan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen