Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaking en EOD bij recyclingbedrijf na vondst explosieven

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 20:54

Het terrein van Geerlings Metaalrecycling in Venlo blijft de komende dagen afgesloten en wordt constant beveiligd. Tijdens een grote doorzoeking is een grote hoeveelheid mortieren en oude munitie gevonden.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) neemt het terrein aan de James Cookweg voorlopig over, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. De EOD heeft de komende dagen nog nodig om de explosieven veilig af te voeren.

Witwassen
Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn zaterdagmiddag samen met gespecialiseerde teams van Defensie binnengevallen bij het recyclingbedrijf. Het bedrijf wordt verdacht van witwassen en het overtreden van de milieuregels.

Lees ook: Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Dure auto's en munitie
Eerder werd al bekend dat beslag was gelegd op ongeveer 400.000 euro, een Porsche en een Maserati. Later is zijn ook de oude mortieren en de munitie aangetroffen op het bedrijfsterrein.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Het OM komt woensdag met meer informatie over de doorzoeking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen