Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaking en EOD bij recyclingbedrijf na vondst explosieven

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 20:54

Het terrein van Geerlings Metaalrecycling in Venlo blijft de komende dagen afgesloten en wordt constant beveiligd. Tijdens een grote doorzoeking is een grote hoeveelheid mortieren en oude munitie gevonden.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) neemt het terrein aan de James Cookweg voorlopig over, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. De EOD heeft de komende dagen nog nodig om de explosieven veilig af te voeren.

Witwassen
Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn zaterdagmiddag samen met gespecialiseerde teams van Defensie binnengevallen bij het recyclingbedrijf. Het bedrijf wordt verdacht van witwassen en het overtreden van de milieuregels.

Lees ook: Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Dure auto's en munitie
Eerder werd al bekend dat beslag was gelegd op ongeveer 400.000 euro, een Porsche en een Maserati. Later is zijn ook de oude mortieren en de munitie aangetroffen op het bedrijfsterrein.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Het OM komt woensdag met meer informatie over de doorzoeking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen