Overslaan en naar de inhoud gaan

Bewaking en EOD bij recyclingbedrijf na vondst explosieven

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 20:54

Het terrein van Geerlings Metaalrecycling in Venlo blijft de komende dagen afgesloten en wordt constant beveiligd. Tijdens een grote doorzoeking is een grote hoeveelheid mortieren en oude munitie gevonden.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) neemt het terrein aan de James Cookweg voorlopig over, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. De EOD heeft de komende dagen nog nodig om de explosieven veilig af te voeren.

Witwassen
Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn zaterdagmiddag samen met gespecialiseerde teams van Defensie binnengevallen bij het recyclingbedrijf. Het bedrijf wordt verdacht van witwassen en het overtreden van de milieuregels.

Lees ook: Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Dure auto's en munitie
Eerder werd al bekend dat beslag was gelegd op ongeveer 400.000 euro, een Porsche en een Maserati. Later is zijn ook de oude mortieren en de munitie aangetroffen op het bedrijfsterrein.

Lees ook: Porsche, Maserati en 4 ton in beslag genomen na inval Venlo

Het OM komt woensdag met meer informatie over de doorzoeking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen