Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfoto brengt Maastrichtse bij Gouverneur

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 19:23

Op uitnodiging van gouverneur Theo Bovens bracht Netteke Costongs uit Maastricht dinsdag een bezoek aan het Gouvernement. Aanleiding was een foto die bij de start van de bevrijdingsweek op een Arriva-bus prijkte.

Daarop is Netteke als 12-jarig meisje te zien bij de Jeep van een Amerikaanse soldaat, en een groepje Maastrichtenaren.

Bijpraten
Onder hen de opa van de echtgenote van Bovens, die bij de familie van Netteke inwoonde. Alle reden natuurlijk voor de gouverneur om bij een kopje koffie bij te praten.

Dansen
Van de bevrijding zelf kan Netteke zich niet zo heel veel herinneren. "Overal werd gedanst. Ik was pas twaalf en mocht daar niet aan meedoen. Ik mocht niet verder dan onze straat."

Bom
Maar van de oorlog zelf heeft ze nog steeds beelden, vooral nu er zo veel te doen is rondom 75 jaar bevrijding. "Ik weet nog hoe op 10 mei in de Rechtstraat een bom viel. De eigenaars van een snoepwinkel kwamen daarbij om het leven."

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen