Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bevrijdingsfestivals voorbereid op slecht weer

Geplaatst opvrijdag 3 mei 2019 - 15:42

Het SundayFolk Bevrijdingsfestival in Sevenum wordt van buiten naar binnen verplaatst, vanwege het verwachte slechte weer. Ook in Roermond zijn ze voorbereid op slecht weer.

Op zondag wordt slecht weer verwacht met buien en kans op hagel en lokaal onweer.

Voorzorgsmaatregel
Het SundayFolk Bevrijdingsfestival in Sevenum wordt van een buitenterras naar zalencentrum De Wingerd verplaatst. Met die maatregel anticipeert de organisatie op het slecht weer.

Net zoveel bezoekers
Voor het Bevrijdingsfestival in Roermond is dat geen optie. "We verwachten net zoveel bezoekers als vorig jaar, het is koopzondag en ook bezoekers van het Designer Outlet komen uit nieuwsgierigheid naar het festivalterrein", zegt Sharik Derksen van Bevrijdingsfsetival Limburg. Vorig jaar trokken de festiviteiten zo'n 50.000 mensen.

Lees ook: Organisatie: 'Bevrijdingsfestival in Roermond houden'

Ontruimen bij hevige buien
Voorzorgsmaatregelen heeft de organisatie vooralsnog niet genomen. "Wij hebben een
veiligheidshandboek. Samen met de gemeente en politie zullen we daar naar handelen als het nodig is", zegt Derksen. Zo werd eerder al eens bij een hevige bui van zo'n twintig minuten het plein tijdelijk ontruimd.

Paraplu's?
Of de bezoekers zich met paraplu's mogen bewapenen tegen een nat pak kan Derksen nog niet zeggen. "Normaal mogen die niet mee het terrein op. Als het noodzakelijk is, zullen we daarover communiceren op social media en schermen op het terrein."

Bekijk hier het weerbericht.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen