Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bevrijdingsfestival voortaan in Sittard: 'Roermond te klein'

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 19:04

Het Bevrijdingsfestival Limburg gaat in 2019 verhuizen. De bevrijding wordt niet langer meer gevierd in Roermond, maar in Sittard.

Dat bevestigt Stichting Bevrijdingsfestival Limburg aan L1.

Oktoberfeestterrein
Het Bevrijdingsfestival gaat in 2019 plaatsvinden op de Schootsvelden. Dat is het evenemententerrein van Sittard, waar ook het Oktoberfeest plaatsvindt.

Kleine binnenstad
De organisatie neemt na 21 jaar met weemoed afscheid van Roermond als jarenlange gastheer van het evenement. "De grandioze sfeer op de
festivalpleinen in de stad was elk jaar weer enorm. Daarbij ging het jasje van de beperkte ruimte in binnenstad echter steeds meer knellen", zegt voorzitter Ronald Kohnen in een persbericht.

'Sittard op de kaart'
"Het stadsbestuur is verheugd dat de Stichting Bevrijdingsfestival Limburg de gemeente Sittard-Geleen heeft gekozen als locatie voor haar festival de komende jaren", zegt wethouder Berry van Rijswijk. "We zien hierin een grote kans op het verder duurzaam op de kaart zetten van onze gemeente met de historische binnenstad van Sittard."

Het Bevrijdingsfestival maakt binnenkort het programma voor de editie van 2019 in Sittard-Geleen bekend.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen