Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bevrijdingsfestival voortaan in Sittard: 'Roermond te klein'

Geplaatst opmaandag 10 december 2018 - 19:04

Het Bevrijdingsfestival Limburg gaat in 2019 verhuizen. De bevrijding wordt niet langer meer gevierd in Roermond, maar in Sittard.

Dat bevestigt Stichting Bevrijdingsfestival Limburg aan L1.

Oktoberfeestterrein
Het Bevrijdingsfestival gaat in 2019 plaatsvinden op de Schootsvelden. Dat is het evenemententerrein van Sittard, waar ook het Oktoberfeest plaatsvindt.

Kleine binnenstad
De organisatie neemt na 21 jaar met weemoed afscheid van Roermond als jarenlange gastheer van het evenement. "De grandioze sfeer op de
festivalpleinen in de stad was elk jaar weer enorm. Daarbij ging het jasje van de beperkte ruimte in binnenstad echter steeds meer knellen", zegt voorzitter Ronald Kohnen in een persbericht.

'Sittard op de kaart'
"Het stadsbestuur is verheugd dat de Stichting Bevrijdingsfestival Limburg de gemeente Sittard-Geleen heeft gekozen als locatie voor haar festival de komende jaren", zegt wethouder Berry van Rijswijk. "We zien hierin een grote kans op het verder duurzaam op de kaart zetten van onze gemeente met de historische binnenstad van Sittard."

Het Bevrijdingsfestival maakt binnenkort het programma voor de editie van 2019 in Sittard-Geleen bekend.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen