Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfestival Roermond opnieuw online

Geplaatst opmaandag 15 maart 2021 - 18:01

De veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei, waaronder dat in Roermond, zijn voor de tweede keer achtereen alleen online te bezoeken.

Via een livestream op Bevrijdingsfestival.nl zijn meer dan tweehonderd optredens en andere activiteiten te zien. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn Ambassadeur van de Vrijheid, aldus het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Lees ook: Toch bevrijdingsfestival Roermond: online, geen publiek

Auschwitz
Gewoonlijk reizen de ambassadeurs met een helikopter van het ene naar het andere Bevrijdingsfestival. Dit jaar laten zij in de aanloop naar 5 mei via sociale media horen wat zij van vrijheid en onvrijheid vinden. Zanger Tino Martin reist daarvoor met een journalist naar Auschwitz. Rapper Jonna Fraser laat een verhaal horen over wat zijn Surinaamse afkomst voor hem betekent en zangeres Davina Michelle gaat met haar volgers in gesprek over vrijheid.

Vuur
Het Vrijheidsvuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei in Wageningen aangestoken. Gewoonlijk brengen estafettelopers het vuur naar de Bevrijdingsfestivals, maar dat gaat vanwege de coronacrisis ook niet door. Alle festivalsteden steken wel in de middag van 5 mei hun eigen vuur aan. Dat is op diverse televisiezenders rechtstreeks te volgen volgens het comité. In de avond van 5 mei zendt de NOS op NPO1 het 5 mei-concert uit vanuit Carré in Amsterdam.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen