Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bevrijdingsfestival Roermond blijft gratis'

Geplaatst opdonderdag 5 mei 2022 - 14:03

Het Bevrijdingsfestival Roermond heeft geen plannen om in de toekomst een entreeprijs te gaan vragen, zoals dit jaar wel gebeurt in Groningen.

Dat zegt programmeur Sharik Derksen in de Nieuwsshow op L1 Radio.

Kosten
Het festival in Groningen vraagt vanaf dit jaar wel 5 euro entree aan volwassenen, omdat de organisatie anders niet uit de kosten komt. Ook andere bevrijdingsfestivals hebben moeite om de financiering rond te krijgen.

Zes keer zo groot
"In Roermond speelt dat niet", zegt Derksen. Met de middelen die ze nu hebben en het aantal bezoekers dat erop af komt, lukt het de organisatie om een mooi festival neer te zetten: "Het festival in Groningen is zes keer zo groot, het kleinere festival in Roermond krijgt de financiering zonder al te veel problemen rond", aldus Derksen.

Roermond
Het festival in Roermond is donderdagmiddag rond 13:00 uur van start gegaan met een optreden van Hanna Mae. Op twee verschillende podia's treden in totaal 14 bands en artiesten op. Het Bevrijdingsfestival Limburg wordt afgesloten door songfestivalwinnaar Duncan Laurence. De editie in Groningen telt drie podia, met meer dan 20 optredens. Daar is ook de Maastrichtse band Yin Yin te zien, in tegenstelling tot op de Limburgse editie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen